Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Senioripiha sai aloitusrahat

  • Karjalainen
Senioripiha rakennetaan Joensuun entisen paloaseman tontille Senioripiha rakennetaan Joensuun entisen paloaseman tontille

Joensuun entisen paloaseman tontille nousevan Senioripihan rakentamisen aloitus varmistui tiistaina, kun asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA päätti myöntää hankkeelle avustusta runsaat 3,3 ja lainaa 8,8 miljoonaa euroa. ARA:n rahat on tarkoitettu hankkeen 1–2 vaiheiden tukiasuntojen rakentamiseen.
Tukiasunnot tarkoittavat vanhuksille vuokra-asuntoja, joihin he saavat erilaista kevyttä asumisen tukea.

Senioripiha oy:n toimitusjohtaja Jukka Masalin kertoo, että ykkösvaiheen rakentaminen alkaa kesällä.
–·Tosin suunnitelmia on nyt vielä tarkistettava ja muutettava, sillä aiemmin kaavailtiin, että rakentaminen aloitetaan tekemällä tehostetun hoivan asuntoja, joita kaupunki piti kiireellisempänä. Myös aloituksen ajankohta tarkentuu vasta sitten.
Ensimmäisessä vaiheessa rakentaminen alkaa sillä osalla tonttia, jossa vielä on Joensuun Vesi oy:n toimitilat. Kun vesiyhtiölle valmistuu keväällä uudet tilat, yhtiö muuttaa sinne, ja vanhat toimitilat voidaan purkaa pois.
Suunnitelmien mukaan Senioripihan ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2013.

ARA myönsi tiistaina tukea kaikkiaan yli 4·100 vuokra-asunnon rakentamiseen, korjaamiseen tai hankkimiseen erityisryhmien käyttöön eri puolilla maata. Avustuksia myönnettiin kaikkiaan 129 miljoonaa ja lainaa noin 309 miljoonaa euroa.

Joensuuhun rahaa myönnettiin myös hoivakodin rakentamiseksi Noljakkaan, samoin opiskelija-asuntohankkeelle Kiulu- ja Leilitielle sekä asuntokohteelle Vesikkotie 1b.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi