Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Joensuu haluaa olla maakunnan veturi

  • Karjalainen
Pentti Keskisalo (sd.) tarjoaa Itä-Suomea  pilottihankkeeksi. Pentti Keskisalo (sd.) tarjoaa Itä-Suomea pilottihankkeeksi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Pentti Keskisalon (sd.) mukaan Joensuu haluaa jatkossakin toimia maakunnan veturina, joka säteilee toiminnallaan elinvoimaa laajalti ympäristöönsä. Hän puhui tiistaina kuntauudistuksen aluekierroksella Joensuussa.
–·Joensuu ei ole paras-hankkeen aikana profiloitunut aggressiiviseksi keskuskaupungiksi, joka painostaisi naapureitaan kuntaliitoksiin. Toisaalta Joensuu on aina lähtenyt ennakkoluulottomasti kaikkiin kuntaliitos- tai yhteistoimintahankkeisiin, joita meille on esitetty.
– Tällä politiikalla, näin uskon, olemme pitäneet yhteishenkeä ja luottamusta yllä Joensuun seudulla ja koko maakunnassa. Tällä toimintatavalla haluamme jatkaa myös tulevaisuudessa ja tässä käsillä olevassa kuntauudistuksessa. Tasapuolisella ja kaikkia osapuolia kunnioittavalla toimintatavalla selviämme varmasti parhaiten jatkossakin, Keskisalo sanoi.
Hän tarjoaa Itä-Suomea valtakunnalliseksi pilottihankkeeksi, kun haetaan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen tulevaisuuden uutta organisointitapaa.
Keskisalo muistutti Joensuulla olevan kokemusta aiemmista kuntaliitoksista.
–·Vuosina 2005 ja 2009 toteutetut liitokset, joilla Tuupovaara, Kiihtelysvaara, Eno ja Pyhäselkä liitettiin Joensuuhun, on tuonut meille paljon oppia siitä, miten tulevaisuuteen katsova liitos tulisi tehdä. Tehdyistä virheistä on otettu oppia.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi