Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Rääkkylän kirkkovaltuuston puheenjohtaja ei antanut myöhästyneen äänestää

  • Karjalainen

Rääkkylän seurakunnassa tuli pieni uusi kärhämä, kun kirkkovaltuuston puheenjohtaja ei antanut myöhästyneen kirkkovaltuutetun osallistua hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajan vaaliin. Puheenjohtaja Erkki Ihalainen tulkitsi, että äänestää saavat vain nimenhuudon aikana paikalla olleet kirkkovaltuutetut. Tästä eriävän mielipiteen jättivät Marjukka Viljala, Kari Kulmala ja Juha Alanen.

Seurakunnissa äänestettiin maanantaina sekä hiippakuntavaltuuston että kirkolliskokouksen maallikkoedustajista. Äänestyslipukkeet vietiin suljettuina hiippakuntaan avattaviksi ja laskettaviksi.
Notaari Marja-Sisko Aalto Kuopion tuomiokapitulin hiippakunnasta selvitti ennakkoon vaalilautakunnan lakiasiantuntijoiden näkemyksen Rääkkylän-tapauksesta:

–·Heidän mukaansa Rääkkylässä meneteltiin väärin, sillä myöhässä saapunut olisi pitänyt merkitä pöytäkirjaan ja hänelle olisi pitänyt antaa lupa osallistua vaaliin, Aalto sanoo.

Aalto arvioi, että vaalilautakunta voi vain pahoitella väärää menettelyä. Koska kyse on vain yhdestä äänestä, sen vuoksi ei kokoa isoa vaalirevohkaa pistettäne uusiksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi