Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Avantouinti kiinnostaa Joensuun seudulla yhä useampia

  • Karjalainen
  • Jarno Pääkkönen
Liisa Tiainen (vas.) ja Anna-Liisa Vipuveräjä pulahtivat avantoon Kontiolahdella. Liisa Tiainen (vas.) ja Anna-Liisa Vipuveräjä pulahtivat avantoon Kontiolahdella.

Kylmän veden hurmioon joutuneita on tänä talvena löytynyt jälleen lisää. Avoimien vuorojen suosio on kasvanut Joensuussa ja Kontiolahdella viime aikoina.
–·Myös vastaanottokeskuksen väki on löytänyt saunavuorot. Osa käy kokeilemassa ja muutamat käyvät jatkuvasti, Kosonen kertoo.
Joensuussa vaihto-opiskelijat ovat löytäneet Jääkarhujen majan avantouintipaikan.
–·Opiskelijat ja vaihto-opiskelijat erityisesti ovat lisääntyneet. Rannekeuinti on lisääntynyt, majan toiminnasta vastaavan Mäntyniemitoimikunnan puheenjohtaja Timo Vaittinen kertoo.
Joensuun jääkarhuilla on noin 900 jäsentä. Kontiolahden avantouimareilla jäseniä 90.  
Kontiolahden avantouimarien aktiivit ovat harrastaneet lajia vuosikymmeniä.
–·Se on henki ja elämä, naurahtaa kylmässä vedessä lapsesta asti uinut Liisa Tiainen.
–·Hyvä harrastus, jolla on monille ollut hyviä terveysvaikutuksia. Unenlaatu paranee, mieli virkistyy, kolotukset häviävät, flunssaa ei tule ja se rentouttaa, Kontiolahden avantouimarien puheenjohtaja Anna-Maija Vipuveräjä luettelee.
Kontiolahdella iso osa avantouinnin hurmosta liittyy sosiaaliseen kanssakäymiseen. Pieni seura tekee toiminnasta kodikasta. Avannon reunalla on ystävystytty ja parannettu maailmaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi