Tulosta tämä sivu
Maakunta

Puolustusministeri Wallin räyhännyt Eero Reijosellekin

Puolustusministeri Stefan Wallin on "räjähtänyt" myös keskustan Eero Reijoselle (kuvassa). Puolustusministeri Stefan Wallin on "räjähtänyt" myös keskustan Eero Reijoselle (kuvassa).

Perussuomalaisia kansanedustajia kovistellut – ja heidän mukaansa jopa uhkaillut – puolustusministeri Stefan Wallin (r) ei ollut asialla ensimmäistä kertaa. Kansanedustaja Eero Reijonen (kesk.) muistaa, kuinka puolustusministeri "kävi kuumana" viime lokakuussa, kun hän eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenenä yhdessä Pentti Oinosen (ps.) kanssa arvosteli lehtijutussa budjettiesityksessä olleita puolustusvoimien leikkauksia.

– Wallin tuli eduskuntatalon istuntosalissa vastaan heilutellen kädessään lehtileikettä ja huusi, että tällaisten perättömien juttujen levittäminen julkisuudessa pitää lopettaa. Hän seisoi ihan edessäni ja esitti hyvin vahvan näkemyksen, miten julkisuudessa pitäisi esiintyä, muistelee Reijonen.

Reijonen kertoo ihmetelleensä puolustusministerin käyttäytymistä puoluetovereilleenkin, muun muassa kansanedustaja Seppo Kääriäiselle.

– Kyllä ministerin pitää muistaa, että hän on vastuussa eduskunnalle ja että kansanedustajalla on oikeus lausua mielipiteensä, vaikka mielipide ei aina ministeriä miellyttäisikään, hän sanoo.

Wallinin "räjähtämisessä" oli kysymys muun muassa Väli-Suomen sanomalehdissä ja Turun Sanomissa julkaistusta Reijosen ja Oinosen haastattelusta. Reijonen epäili haastattelussa, että puolustusvoimat törmää vielä seinään liki 600 miljoonan euron säästöjen vuoksi.

Hän arvioi, että hallituspuolueet ovat "jo kuitanneet varuskuntien lakkautuslistat". Hän arvosteli puolustusministeriä siitä, että oppositiota ei otettu mukaan suunnittelemaan kansallista puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaan.
– Puolustusministeri on ilmoittanut, ettei parlamentaarista menettelyä noudateta, sanoi Reijonen.

Yhdessä Oinosen kanssa hän epäili jo tuolloin, että Kontiorannan varuskunta olisi ministerin lakkautuslistalla.
– Nyt voidaan sanoa, että se niinhän asian laita oli, hän sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi