Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Maakunta

Outokummusta ei matkata enää Liperin terveyskeskukseen vuoden vaihteen jälkeen

  • Karjalainen
Outokummun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä vastaa ensi vuoden alusta alkaen Joensuun kaupunki. Outokummun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä vastaa ensi vuoden alusta alkaen Joensuun kaupunki.
Liperin ja Outokummun yhteistoiminta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa päättyy vuoden vaihteessa.

Outokummun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä vastaa 1.1.2014 alkaen Joensuun kaupunki. Liperin sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Liperin kunta.

Yhteistoiminnan aikana kuntalaiset ovat saaneet käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja yhteistoiminta-alueen sisällä, eli liperiläiset ovat voineet käydä Outokummussa ja päinvastoin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhteistoiminnan päättyessä palveluja ei voi enää käyttää kuntarajojen yli, vaan on hakeuduttava oman kunnan palvelupisteeseen.

Jos vuoden vaihteen jälkeen haluaa kuitenkin vaihtaa omaa terveysasemaansa, tulee se tehdä kolme viikkoa ennen ensimmäistä käyntiä. Terveysasemaa voi vaihtaa kerran vuodessa ja valinta käsittää kokonaisuutena kaikki terveysaseman palvelut.

Outokummun sote-henkilöstölle järjestetään muutoksista infotilaisuuksia marras-joulukuussa. Liperiläisten työntekijöiden osalta toiminta jatkuu pääasiassa ennallaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi