Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Maakunta

Joensuu pyytää Kevalta alennusta eläkemaksuihin

  • Karjalainen
Joensuun kaupunginhallitus on vedonnut kunta-alan henkilöstön eläkeasioista huolehtivaan Kevaan, että se perisi tilapäisesti kunnilta eläkemaksua vain maksettavien eläkkeiden verran. Päätös esitetään tehtäväksi vuosille 2014, 2015 ja 2016.

Kevan ylläpitämää eläkevastuurahastoa kartutetaan sijoitustoiminnan lisäksi perimällä kunnilta vuosittaista eläkemenoa suurempaa eläkemaksua. Vuonna 2012 maksutuloa kertyi 4,7 miljardia euroa ja samaan aikaan eläkkeitä maksettiin 3,8 miljardia euroa. Rahastoon jäi sijoitettavaksi noin miljardi euroa.

Ylimääräistä eläkemaksua on peritty, koska sillä on kasvatettu eläkevastuurahastoon pääoma, joka takaisi eläkkeiden maksukyvyn myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Nykyisellään rahaston pääoma on jo niin suuri, että esitetty järjestely olisi tilapäisesti mahdollinen. Kunnallisesta eläkemaksusta päättää eläkelaitoksen eli Kevan valtuuskunta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perusteluina esitykselleen kaupunginhallitus kertoo kuntien nopeasti kiristyneen taloustilanteen. Kevalle esitetty vetoomus toisi helpotuksia Joensuun lisäksi myös muille kunnille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa