Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Maahanmuuttajille opetetaan Joensuussa aiempaa vähemmän suomea

  • Karjalainen

Maahanmuuttajien kielikoulutusta tarjotaan Joensuussa tänä vuonna aiempia vuosia vähemmän. Taustalla vaikuttaa työllisyysmäärärahojen yleinen vähentyminen.
–·Koska kokonaispotti on pienentynyt, näkyy se myös kotoutumiskoulutuksissa, koulutusasiantuntija Eija Asikainen Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta toteaa.
Suomen kielen oppimiseen painottuviin kotoutumiskoulutuksiin on muutaman viime vuoden ajan ollut Pohjois-Karjalassa neljä sisäänottoa vuodessa, mutta tänä vuonna niitä on vain kolme. Yhdessä sisäänottoryhmässä on noin 60 opiskelijaa.
Asikainen kertoo, että rahoituksen tiukentuessa koulutus pyritään kohdentamaan entistä entistä paremmin tarpeita vastaavaksi.
–·Ihan kaikkiin tarpeisiin emme pysty vastaamaan. Meidän vastuullamme on huolehtia toimivasta peruskielitaidosta. Vaativamman kielitaidon opetusta tarjoamme resurssien mukaan.
Ely-keskus ostaa kotoutumiskoulutuksia muun muassa Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Aducatelta ja Pohjois-Karjalan aikuiskoulutuskeskukselta. Aducatella on tämänhetkisten tietojen mukaan tänä vuonna entiseen tapaan kaksi sisäänottoa, mutta aikuiskoulutuskeskuksella näillä näkymin vain yksi aiemman kahden sijaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi