Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Kehätien rakentaminen työllisti 80 henkeä

  • Karjalainen

Joensuun kehätien (vt 6) parantamisen työmaan pääurakka työllisti viime vuonna kaikkiaan noin 80 henkilötyövuoden verran.

Parhaillaan työmaa seisoo sydäntalveen, mutta herää taas eloon, kun kevät saapuu. Työmaa valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Hankkeen projektipäällikkö Hannu Nurmi laskee, että maaliskuu 2010 alkanut Joensuun kehätien urakka on tähän mennessä työllistänyt yhteensä noin 150 henkilövuoden verran. Enimmillään työmaalla on ollut töissä samanaikaisesti noin sata henkeä.

–·Tänä vuonna henkilöstön määrä tulee hiukan laskemaan, Nurmi arvioi.

Viime vuonna kehätien työmaalla työllistetyistä noin 90 prosenttia asui Itä-Suomen alueella.

–·Pohjois-Karjalan maakunnan osuus työllistetyistä oli 77, Pohjois-Savon 7, Etelä-Savon ja Kainuun prosenttia. Muut olivat tasaisesti eri puolilta Suomea.

Joensuun kehätie on Pohjois-Karjalan vilkkain liikenneväylä. Kehätietä parannetaan Käpykankaan ja Repokallion väliseltä kuuden kilometrin pituiselta osuudelta. Kehätielle rakennetaan toinen ajorata välille Siilainen–Repokallio. Silta Pielisjoen yli toista ajorataa varten on tehty, samoin uusi eritasoliittymä Karjalankadulle.

Lisäksi nykyistä neljää eritasoliittymää parannetaan ja kevyen liikenteen verkkoa täydennetään. Hankkeella rakennetaan myös meluesteitä keskeisimmille kohdille. Hankkeen kustannusarvio on 37 miljoonaa euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi