Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Kovero kampanjoi Kyläkoulun puolesta – tontteja tarjolla jo kesäksi

  • Karjalainen

Koveron kyläläiset ovat heränneet toimimaan, jotta uhattuna oleva kyläkoulu saataisiin säilymään. Tiistaina kello 19 Koveron nuorisoseurantalolla esitellään tarjolla olevaa tonttivalikoimaa. Tonteille pääsee rakentamaan vaikka heti ensi kesänä.
Kylä tarvitsee kipeästi uusia asukkaita. Kaupunki on asettanut koulun säilymiselle tiukan 30 oppilaan rajan. Ensi syksyltä puuttuu muutama oppilas. Koulurakennus ja sen ulkoalueet ja piharakennukset on vastikään kunnostettu.
Kaupungilla on tarjolla tontteja. Nyt myös kyläläiset itse ovat olleet aktiivisia. Kyläläiset ovat kiertäneet taloja ja etsineet tyhjiä taloja, tiloja ja lohkottavia tontteja.
 –·Kyllä tässä voi puhua uudenlaisesta kyläaktivismin noususta. Kylätapahtumissa on nykyään paljon väkeä. Ihmiset miettivät tosissaan, mille pellolle saisi hyviä tontteja, ja olisiko tyhjilleen jääneistä taloista kunnostettavissa vuokra-asuntoja, jotta uusilla rakentajilla olisi helppo asua jo rakentamisaikana edullisesti ja lähellä rakennustyömaata, kertoo tonttikampanjan yhtenä tärkeänä moottorina toiminut Anne Meriläinen.
Kaupungin tarjoamille tonteille pääsee heti rakentamaan Koverossa.
–·Olemme löytäneet myös loistavia tonttipaikkoja yksityisiltä vesistöjenkin rannalta. Tonttien uskotaan kiinnostavan rakentajia, varsinkin kun hinnat ovat täysin eri luokkaa kuin kantakaupungissa, jatkaa Caroline Kamppila.
Kylälle toivotaan uusia lapsiperheitä, mutta kaikki lisäväki on tervetullutta.
–·Kylälle on tänä vuonna syntymässä paljon uusia vauvoja, joten jotkut ovat ottaneet tämän kampanjan todella kirjaimellisesti, mutta ennen kuin nämä lapset ovat ekalla luokalla, tarvittaisiin vielä muutamia uusia oppilaita, jotta koulu saataisiin säilymään.
Koveron tonttitarjontaa esitellään myös Talvirieha-tapahtumassa 25. maaliskuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi