Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Joensuun museoiden kävijätavoitteet ylittyivät

  • Karjalainen

Joensuun kaupungin museoissa vieraili viime vuonna 51·577 kävijää. Taidemuseon ja maakuntamuseon kävijätavoitteet ylittyivät.

–·Kaikkiaan kävijämäärää voi pitää erittäin hyvänä tuloksena, arvioi kulttuurijohtaja Janna Puumalainen.
Myös kaupunginorkesterin kuulijamäärät ja kausikorttiasiakkaiden määrät kasvoivat etenkin sinfoniakonserteissa. Orkesterin konsertteihin myytiin lähes 12·000 lippua, ja orkesteria kuulu vuoden aikana kaikkiaan yli 25·000 ihmistä.

Joensuun seutukirjaston lainojen määrä pysyi edellisvuoden tasolla. Seutukirjastosta lainattiin yli 2,5 miljoonaa kertaa.

Pohjois-Karjalan museoiden kokoelmissa on 23·400 esinettä ja 174·600 valokuvaa. Kokoelmat karttuvat vuosittain, kun museo saa lahjoituksia. Viime vuoden merkittäviä lahjoituksia olivat lähes 40 vuotta Joensuussa toimineen Perlos oy:n tuotteet ja komponentit sekä toimintansa lopettaneen Karjalan maa·-lehden valokuva-arkistojen lahjoitus museolle.

Joensuun taidemuseon kokoelmassa on 4·159 ja lisäksi kaupungilla 1·043 teosta. Viime vuonna taidemuseon kokoelma karttui 115 teoksella. Niistä suurin osa oli lahjoituksia.

Viime vuoden merkkitapauksia oli myös Carelicumin tilojen peruskorjaus ja uudistaminen. Uusitussa Carelicumissa vieraili vuoden aikana noin 130·000 kävijää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi