Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Maakunta

Aloitteiden valmistelu ei tyydytä Tohmajärven demareita

  • Karjalainen

Demarien valtuustoryhmä ei hyväksynyt loppuunkäsitelyksi projektiohjeistusta koskevaa aloitettaan, vaikka kunnanhallitus lupasi antaa asian kehittämispäällikön valmisteltavaksi ottaen huomioon aloitteessa esille tuodut näkökulmat.

Vuokko Väistön (sd.) mukaan aloite on loppuunkäsitelty vasta sitten, kun kunnanhallitus on tuonut valmistellun ohjeistuksen valtuustoon. Tämä näkemys hävisi äänin 9–16, kaksi tyhjää.

Matkustussääntöä koskevasta aloitteestaan demarit eivät äänestyttäneet, mutta Vuokko Väistö arvosteli senkin vastaanottoa. Aloitteessa oli hänen mukaansa haettu avoimuutta ja tietoa viranhaltijoiden matkojen merkityksestä tohmajärveläisille.

Talous- ja hallintojohtaja Matti Ikonen totesi, ettei omaa matkustussääntöä tarvita, koska säädösten mukaan matkalaskujen oikeellisuusvalvonta kuuluu tilintarkastajille ja tarkastuslautakunnalle.

Ikonen ei kuitenkaan näe mitään estettä sille, että kunnanhallitus valvoo matkojen tarkoituksenmukaisuutta. Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden matkalaskut ovat julkisia.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta