Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Maakunta

Aurora Carealis valaisee Joensuun

  • Karjalainen
Kari Kola on tehnyt neljän teoksen kokonaisuuden nimeltä Valomaisema. Kari Kola on tehnyt neljän teoksen kokonaisuuden nimeltä Valomaisema.
Aurora Carealis on keskelle Joensuuta sijoittuva uusi vuotuinen valofestivaali. Tavoitteena on luoda Joensuuhun kansainvälisesti kiinnostava valofestivaali talven kirkastajaksi.

Festivaali käynnistyy 31.12.2013-14.1.2014 pilottitapahtumalla, jossa esitellään palkitun valotaiteilijan Kari Kolan neljän teoksen kokonaisuus Valomaisema.

Kokonaisuus koostuu teoksista Sävyjen silta, Geometrix, Lyhdyt ja Kanavat. Teokset luodaan valon sekä erikoisrakenteiden avulla Pielisjoen rantojen ja sen siltojen väliin muodostuvan kävelyreitin varrelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapahtumalla nostetaan myös esille Joensuun muuttuvaa kaupunkikeskustaa. Erityisesti uusien siltahankkeiden myötä jokivarsi kehittyy aiempaa tärkeämmäksi painopisteeksi.

Tapahtuman päärahoituksesta, tuotannosta ja toteutuksesta vastaa joensuulainen valo- ja tapahtumatuotantoihin erikoistunut Valoparta Oy.

Lähivuosien keskeisiä tavoitteita ovat jättää vuosittain yksi teoksista pysyväksi osaksi kaupunkikuvaa. Seuraavina vuosina tapahtuma laajenee: teosten määrä kasvaa ja taiteilijoita saapuu myös ulkomailta. Yrityksille tullaan tarjoamaan esimerkiksi mahdollisuus sponsoroida yksittäisiä teoksia ja ammattilaistöiden ohella tullaan näkemään myös opiskelijoiden taidetta.

Valomaiseman teokset ovat nähtävillä 31.12. kello 18-01 ja muina päivinä kello 17-22.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi