Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Kitee ja Kesälahti vastanneet ahkerasti kuntalaisten kysymyksiin

  • Karjalainen

Kesälahti-nimi säilyy Kiteen-Kesälahden kuntaliitoksessa kunnanosan nimenä, ja sitä hyödynnetään myös kuntamarkkinoinnissa. Uuden kunnan nimi olisi kuitenkin Kitee. Tämä ja monta muuta kuntaliitokseen liittyvää selitystä tai vastausta on luettavissa kuntien verkkosivuilta. Kuntalaisten kysymyksiin vastataan sitä mukaa kuin vastauksia on olemassa, ja uusia kysymyksiä ja kommentteja voi jättää huhtikuun loppuun saakka. Tämän kuun lopussa pääsee kommentoimaan myös kuntaliitosselvitystä ja -sopimusta.
Verkkosivuilla jo olevissa vastauksissa kerrotaan muun muassa, että tavoite on laskea Kiteen veroposenttia, että kuntajakolaki takaa valtionosuuksien nykytason viideksi vuodeksi, että henkilöstön viiden vuoden irtisanomissuoja ei ole ehdoton ja että sosiaali- ja terveyspalveluiden uusi järjestämistapa ratkaistaan kesään mennessä. Irtisanomissuoja ei päde, jos työntekijä kieltäytyy vastaanottamasta hänelle tarjottua hän ammattitaitoaan vastaavaa työtä.
Kesälahdelle luvataan esimerkiksi kunnantalon aktiivista käyttöä, kuntosalin, seniorisalin ja kirjaston säilymistä sekä Sovintolan kehittämistä kulttuuri- ja vapaa-ajantiloina.
 

Lue kysymyksiä ja vastauksia ja osallistu kuntakyselyyn.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi