Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Lukiolaiset saivat tietää, mitä fyysikot ja biologit tekevät

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Juuan lukion Milla Lehikoinen (vas.) ja Tiina Repo vierailivat Tiede ja työelämä -teemapäivässä Itä-Suomen yliopistolla. Juuan lukion Milla Lehikoinen (vas.) ja Tiina Repo vierailivat Tiede ja työelämä -teemapäivässä Itä-Suomen yliopistolla.

–·Fysiikka on muutakin kuin laskuja. Fyysikot kehittävät kaikenlaisia laitteita. Varmaan saavat hyvää palkkaakin, vastasi Pyhäselän lukion Karo Päivinen kysymykseen, mitä Pohjois-Karjalan lukiolaisille tarkoitettu Tiede ja työelämä -päivä oli hänelle antanut.
Keskiviikkona Itä-Suomen yliopiston Luma-keskuksen järjestämässä päivässä yliopisto kertoi kemian, fysiikan, biologian ja tietojenkäsittelytieteen opetuksesta. Useat yritykset taas esittelivät, mihin aineiden taitoja tarvitaan.
–·Opin, että paljon muitakin vaihtoehtoja kuin ryhtyä opettajaksi tai tutkijaksi. Kemian alalla on paljon isoja yrityksiä, joista löytyy työpaikkoja, kertoi Joonas Saari Ilomantsin lukiosta.
Biologian laboratoriossa ahvenia mitannut Tiina Repo Juuan lukiosta kertoi haaveilevansa matematiikan, kemian ja fysiikan opettajan ammatista. Kun hänestä opettaja tulee, hän lupaa lisätä tunneilleen kokeellisia tehtäviä.
–·Tämä päivä on antanut hyvin mielenkiintoisen kuvan yliopiston luonnontieteellisten alojen mahdollisuuksista, Repo sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi