Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Sähkötupakointi kouluissa ja työpaikoilla halutaan kieltää

  • Karjalainen


Kuntaliiton mukaan periaatteet savuttomasta kunnasta, sairaalasta, työpaikasta ja oppilaitoksesta kattavat myös sähkötupakat ja -tupakoinnin. Ravintolaketjut ja kulkuvälineet ovat kieltäneet sähkötupakoinnin.
–·Sähkötupakka ja sähkötupakointi tupakoinnin korvikkeena on syytä kieltää savuttomuuden perusteella kunnallisissa työpaikoissa, oppilaitoksissa, kouluissa ja vapaa-ajan tiloissa. Nikotiinipurukumi ja -laastari ovat sallittuja, sähkötupakat eivät, toteaa Kuntaliitto.
Kuntaliiton selvityksen mukaan Pohjois-Karjalassa vain Ilomantsi, Lieksa ja Polvijärvi ovat julistaneet työpaikkansa savuttomiksi. Pohjois-Karjala kuuluu siihen joukkoon, jossa savuttomia kuntia on vähiten, kun asiaa katsotaan sairaanhoitopiireittäin.
Myös Heinävesi on savuton kunta. Tupakoinnin kieltämistä työpaikoilla eli savuttomuutta valmistellaan Juuassa, Kesälahdella ja Kiteellä.
Parhaillaan Mikkeli valmistelee savuttomuuspäätöstä. Suurista kaupungeista esimerkiksi Helsinki, Oulu, Lahti ja Kuopio ovat savuttomia. Joensuussa asiaa on esitetty, mutta se ei ole edennyt.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi