Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Uuden yhdistyksen voimin Botanian pelastustalkoisiin

  • Karjalainen

Botanian eli Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kasvitieteellisen puutarhan ja trooppisen perhospuutarhan toiminnan tueksi on perustettu uusi yhdistys.

Botanian Ystävät ry:n puheenjohtajaksi valittiin apulaisrehtori Mari Petrelius. Hallituksen jäseninä ovat muiden muassa kauppaneuvos Eino Tenhunen, yrittäjä Saverio Schiavone sekä erityisopettaja Ulla Siippainen.

Päätehtäväkseen yhdistys ottaa puutarhan toimintojen tukemisen lisäksi myös Botanian tunnettuuden lisäämisen sekä puutarhakulttuurin ja luonnon monimuotoisuuden edistämisen.

Botanian ystävät ry tulee aikoo harjoittaa ympäristökasvatustyötä yhdessä koulujen ja päiväkotien kanssa. Lisäksi se järjestää yhteistyössä Botanian kanssa erityyppisiä teemallisia kulttuuritilaisuuksia.

Jäsenhankintansa yhdistys kohdistaa yksityisten kansalaisten lisäksi yrityksiin ja yhteisöihin. Jäsenhankinta tulee olemaan myös osa Botanian säilyttämiseen tähtäävää, pitkäkestoista varainkeruuta. Saaduilla varoilla yhdistys tukee Botanian toimintaa.

Jäseneksi voi liittyä esimerkiksi yhdistyksen kotisivulle http://probotania.blogspot.com lähiaikoina tulevalla verkkolomakkeella.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi