Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Maakunta

Pirskanen: Pärjäämme kyllä jatkossakin

  • Karjalainen
Keskiasteen ammatilliseen koulutukseen kohdistuu parin vuoden aikana mittava muutosaalto, joka on osin jo menossa koulutuspaikkaleikkausten kautta. Siihen liittyy myös koulutuksen rahoituspohjan supistuksia.

Tämän vuoden alusta myös yhteishaku muuttui niin, että nyt yhteishakukelpoisia ovat vain peruskoulunsa päättävät sekä ilman aiempaa ammatillista tutkintoa vailla olevat nuoret.

Toista tai kolmatta tutkintoa suunnittelevat joutuvat turvautumaan koulutusyksikkökohtaisiin erillishakuihin, joita tullee koko maahan kaikkiaan noin 150.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä on tarkoitus uudistaa vuoden 2015 alusta lukien. Uudistuksen myötä tärkeimmäksi rahoitusperusteeksi tulisi tukintojen ja tutkinnonosien määrä, mikä saattaisi heijastua tutkintojen laatuun.

Keskiasteen koulutukseen kohdistetaan vielä 275 miljoonan euron lisäleikkaus, josta yli puolet kohdistunee ammatilliseen ja vajaa puolet lukiokoulutukseen.

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät joutuvat myös hakemaan uudet järjestämisluvat vuoden 2017 alusta lukien.

-  Meillä on hyvä pohja ja pärjäämme kyllä jatkossakin muutoksista huolimatta, vakuuttaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi