play

Joensuulainen SciFest-tiedetapahtuma innoitti myös ruotsalaiset

Jemina Siekkinen (vas.) ja Noora Miettinen puhalsivat saippuakuplia viime vuoden SciFest-tapahtumassa.

Jemina Siekkinen (vas.) ja Noora Miettinen puhalsivat saippuakuplia viime vuoden SciFest-tapahtumassa. Kuva: Alexa Hyttinen

Karjalainen

Joensuulainen tiedetapahtuma SciFest on innoittanut Uppsalan yliopiston järjestämään vastaavan tapahtuman Ruotsissa. Polhem SciFest -niminen tiede- ja teknologiafestivaali järjestetään Uppsalassa ensimmäistä kertaa huomenna torstaina 8. maaliskuuta.

Idea festivaalin järjestämisestä lähti viimevuotisessa SciFest 2011 -tapahtumassa Joensuussa. Uppsalan yliopiston edustajat vierailivat paikan päällä ja tapahtumaan tutustuttuaan päättivät aloittaa vastaavan festivaalin järjestelyt.
SciFest Joensuun järjestäjät ovat ylpeitä osallisuudestaan Polhem SciFest -tapahtuman käynnistämiseen ja ovat luonnollisesti mukana festivaalimenossa omalla robotiikkaturnauksellaan.
– Olemme erittäin iloisia, että SciFest-tapahtumien verkosto kasvaa kauttamme. Uppsalan yliopiston lisäksi myös Joensuun SciFestissä säännöllisesti vierailleet taiwanilaiset ovat hakeneet inspiraatioita oman, vastaavan tapahtumansa järjestämiseen, sanoo Joensuun Tiedeseura ry:n PR-päällikkö ja Itä-Suomen yliopiston koulutusvientihankkeiden parissa työskentelevä Pauliina Korhonen.


SciFest Joensuu on vuosittainen tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali lapsille, nuorille, koululaisille ja opettajille. Suomeen festivaalin konsepti saapui alkujaan Etelä-Afrikasta sen jälkeen, kun Joensuun yliopiston opetusteknologian tutkijat osallistuivat SciFest Africa –tapahtumaan vuosina 2005-2006.
Ensimmäinen SciFest-festivaali järjestettiin Joensuussa vuonna 2007.