play

Kadoksissa ollut hevosauton kuljettaja löytyi humalassa Luxemburgista

Karjalainen

Pohjoiskarjalaisen hevoskuljetusyrittäjän viinanhuuruiseksi käynyt hevosenhakumatka Eurooppaan päättyi paljolti internetin ansiosta onnellisesti. Huonokuntoisiksi päässeet hevoset ovat päässeet turvaan ja itse yrittäjä Luxemburgin poliisin hoiviin.
Noin viikon verran kadoksissa olleet kaksi ratsuhevosta ovat tällä hetkellä suomalaissyntyisen ammattilaisratsastajan Terhi Stegarsin talleilla Beaufortissa Luxemburgissa.
–·Voin vain sanoa, että tällä hetkellä hevoset ovat turvassa ja niiden tilaa on vakaa, kertoi keskiviikkona puhelimitse tavoitettu Stegars Karjalaiselle.
Enempää hän ei halunnut poliisin tutkinnassa olevaa tapausta kommentoida, mutta lisäsi, että eläimet täytyy ensin hoitaa kuntoon ennen kuin ne voivat jatkaa matkaa Suomeen.
Luxemburgilainen verkkolehti kertoi tiistaina, että Luxemburgin poliisi oli havainnut hevosauton maanantaina noin kello 14.30 paikallista aikaa parkkeerattuna moottoritien levikkeelle Capellen-nimisellä paikkakunnalla. Kun poliisi tarkasti auton, löytyi siitä kaksi hevosta sekä auton hytistä kuljettaja, joka nukkui humalassa.
Poliisi epäilee, että mies oli hevosten kanssa matkalla Dresdenistä Calais´iin Ranskaan ennen paluutaan Helsinkiin.
Karjalainen on yrittänyt tavoittaa yrittäjää jo kahtena päivänä, mutta miehen puhelin ei ole päällä.
Hevosten ja kuljetusyrittäjän etsinnät käynnistyivät helmikuun lopulla, kun hevoset ostanut ja pohjoiskarjalaismiehen niiden hakureissulle palkannut ratsutalliyrittäjä ei ollut päiväkausiin saanut mitään yhteyttä mieheen. Viikonvaihteessa viestit kuuden hevosen kuljetuskuorma-autosta ja kadonneista hevosista levisivät Eurooppaan. Maanantaina asiaan tarttui myös Evira, joka lähetti tiedot kadonneista yhteyshenkilöilleen Ranskaan, Saksaan, Belgiaan ja Hollantiin.
Mies on aiemminkin unohtunut hevoshakureissuillaan juopottelemaan jonnekin päin Eurooppaa. Karjalaisen saamien tietojen mukaan hänet on kerran tuomittu Saksassa vastaavanlaisesta eläinten kohtelusta.