Lauantai, 29.2.2020 
---
Maakunta

Nepenmäen yhtenäiskoulun hankesuunnitelma hyväksyttäväksi

  • Karjalainen
Lokakuussa Joensuun kaupungin päätöksenteossa pöydälle pantu Nepenmäen yhtenäiskoulun hankesuunnitelma etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman omalta osaltaan maanantaina. Rakentamisen rahoitus kuitenkin ratkaistaan vasta kaupungin seuraavien vuosien talousarvioissa.

Tilakeskuksen johtokunta jätti lokakuussa Nepen kouluhankkeen jäähylle ja antoi selvitettäväksi muun muassa, miten koulupalvelut voitaisiin turvata, jos Nepenmäkeä jouduttaisiin taloussyistä lykkäämään.

Syksyn aikana on selvitetty useita ratkaisumalleja, mutta korvaavaa tai edullisempaa vaihtoehtoa ei ole löydetty.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilakeskus esittääkin, että jatkoselvitykset ja nykyisen koulun heikko kunto huomioiden uusi koulu olisi rakennettava alkuperäisen aikataulun mukaan. Näin rakennussuunnittelu tehtäisiin vuonna 2016 ja rakentaminen alkaisi vuonna 2017.

Kaupunginhallituksen esityslistalla oli myös laajempi periaatelinjaus Joensuun päiväkoti- ja koulurakentamisesta. Se kuitenkin siirrettiin ensin taloustoimikunnan arvioitavaksi.

Sinkkolan päiväkotihanketta koskeviin aloitteisiin ja vetoomukseen kaupunginhallitus ottaa kantaa kuultuaan Noljakan asukkaita. Asukasyhdistyksen tilaisuus on tiistai-iltana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa