play

Huomattava rahalähetys katosi Liperissä

Karjalainen

Liperissä katosi huomattava summa ulkomaista valuuttaa sisältänyt postilähetys tammikuun puolivälissä. Poliisi on hyvin varovainen tapauksesta tiedottaessaan eikä tarkenna sen paremmin rahalähetyksen lähettäjää eikä vastaanottajaa, mutta myöntää, että kyse oli pankkikonttorien välisestä rahaliikenteestä, ja että lähetys hävisi matkalla konttorista toiseen.
Liperissä toimii kaksi pankkia, Liperin osuuspankki ja Pyhäselän paikallisosuuspankin konttori. Liperin osuuspankilla on konttori Liperin keskustan lisäksi Ylämyllyllä ja Viinijärvellä.
Pyhäselän paikallisosuuspankin konttorista kerrotaan, että sieltä ei ole rahalähetystä kadoksissa.
Poliisin mukaan ulkomaan valuuttaa sisältänyt rahalähetys on ollut Liperissä 16.1.2012. Poliisi pitää mahdollisena, että lähetys on toimitettu väärää osoitteeseen tai se on kuljetettaessa pudonnut eikä sitä ole palautettu takaisin oikealle omistajalle.
–·Pyydämmekin ilmoittamaan sellaisista epäilyttävistä tapauksista, joissa joku henkilö on vaihtanut tai tallettanut huomattavan summan ulkomaan valuuttaa, poliisilaitoksen päivystysnumeroon 071·875·6500, vetoaa rikoskomisario Markku Airaksinen rahalähetyksestä jotain tietäviin.
Poliisi pyytää myös lähetyksen mahdollista löytäjää palauttamaan se poliisille.
Joensuun osuuspankista kerrotaan, että pankin valuuttakonttorina toimii Joensuun konttori ja valuutanvaihtoon tarvittavan käteisen pankki tilaa OP-Pohjolalta Helsingistä. Lähetyksen kuljetuksesta vastaa Itella.
Omiin sivukonttoreihinsa pankki lähettää ulkomaanvaluutat Joensuun keskustan konttorista.