Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Maakunta

Noljakkalaiset halusivat tulla kuulluksi Sinkkolan päiväkotisuunnitelmassa

  • Karjalainen
Noljakan asukasyhdistys järjesti tiistai-iltana Sinkkolan kotieläinpihalla kuulemistilaisuuden suunnitelmista rakentaa päiväkoti kotieläinpihan yhteyteen.

Tilaisuudessa oli paikalla noin 40-50 alueen asukasta, kaupungin virkamiestä, kaupunginhallituksen jäsentä ja valtuutettua. Asukasyhdistys vastustaa Joensuun kaupunkirakennelautakunnan esitystä, jossa neliosastoinen päiväkoti rakennettaisiin Sinkkolan kotieläinpihan yhteyteen.

Asukkaiden mukaan eläinten laidunalueen pieneneminen veisi käytännössä mahdollisuuden pitää pihapiirissä laiduntavia eläimiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalla olleet kaupungin virkamiehet painottivat, että paineet päivähoitopaikkojen järjestämiseksi kaikille tarvitseville ovat suuret. Asukasyhdistykselle mieleisempi vaihtoehto olisi suuremman päiväkodin rakentaminen Erkinpellon kentän tuntumaan.

Tämä veisi kuitenkin pidempään kuin Sinkkolaan suunniteltu päiväkotirakennus, sillä kotieläinpihan alue on valmiiksi kaavoitettua ja siellä on jäljellä rakennusoikeutta, kun Erkinpellon alueella projekti pitäisi aloittaa kaavoituksesta.

Kaupunginhallitus käsittelee kaupunkirakennelautakunnan esitystä ensi maanantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa