Tulosta tämä sivu
Maakunta

Syyrian pakolaisia Joensuuhun ja Kontiolahteen

Joensuun kaupunki ja Kontiolahden kunta ovat avaamassa kiintiöpakolaisten vastaanoton Syyriasta ensimmäisinä kuntina Pohjois-Karjalassa.

Syyrian sisällissota on pitkittyessään johtanut humanitaariseen kriisiin, joka on saanut aikaan yhdeksän miljoonaa pakolaista. Syyrian sisäisiä ja maan rajojen ulkopuolella olevia pakolaisia on lähes puolet koko maan noin 21 miljoonasta asukkaasta.

Joensuun kaupunki suunnittelee ottavansa seuraavan kolmen vuoden aikana noin 90 henkilöä, kolmisenkymmentä vuodessa. Määrä on suurin piirtein saman verran kuin Joensuuhun on sijoittunut pakolaisia jo aiemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiolahti vastaanottaisi pakolaislapsia, mutta tarkka määrä ei ole vielä tiedossa. Maahanmuuttajalasten ja -nuorten perheryhmäkoti Lukkarilalla on 23 paikkaa Paiholassa ja Lehmossa. Pakolaisia otetaan vastaan sitä mukaa kuin paikkoja Lukkarilassa vapautuu.

Kiintiöpakolaisten vastaanottamista koskevat sopimukset tulevat Joensuun kaupunginhallituksen ja Kontiolahden kunnanhallituksen päätettäviksi maanantaina. Kyse on kunnilla jo tähän asti ely-keskuksen kanssa voimassa olleiden sopimusten päivittämisestä.

Käytännössä ensimmäisiä Syyrian pakolaisia voitanee odottaa Joensuun seudulle syksyllä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi