Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Maakunta

Kontiorantaan suunnitteilla kylpylähotelli

 • Karjalainen
Kontiolahden kunta on lähtenyt suunnittelemaan isoilla panoksilla Kontiorannan entisen varuskunta-alueen tulevaa käyttöä.

Alueen suunnittelusta on käynnistetty EU-hanke ja toiminnallinen Masterplan-suunnitelma. Kunta etsii parhaillaan kahden ulkopuolisen konsultin avulla ideoita Kontiorannan kehittämiseen.

-  Ne liittyvät siihen, miten virkistyskäyttö, matkailu sekä omakoti- ja loma-asuminen saadaan nivottua yhteen, kaavoitusjohtaja Matti Moisala kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiorantaan on kaavailtu noin 300 uutta tonttia, joista suurin osa on omakotitontteja.

Varuskunta-alueen nykyisen uimahallin ja sotkun kulmille taas suunnitellaan kylpylähotellia. Moisalan mukaan se tulisi palvelemaan niin pohjoiskarjalaisia kuin muualta tulevia ampumahiihtäjiä, golfaajia ja muitakin liikkujia.

Sijoittajat ovat olleet kiinnostuneita alueen kehittämisestä virkistyskäyttöön.

Kontiorannan vanhalla asuinalueella on tarkoitus päästä rakentamaan vuonna 2016. Uudella alueella päästään rakentamaan aikaisintaan 2017-2018.

Lue aiheesta lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 3. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Joensuulainen Paula istahti työmatkalla kotipihan penkille ja sai sairaskohtauksen - vakuutus ei korvannut vahinkoja, koska istuminen katsottiin poikkeamaksi työmatkalta

  TILAAJILLE 
 8. Suomessa on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – potilas hoidossa Husissa

 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa