Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Maakunta

Venäjää Tohmajärvellä, saksaa Kiteellä

  • Karjalainen
Keski-Karjalassa ovat sivistysjohtajat ja rehtorit yhdessä suunnitelleet kieliohjelmaa saadakseen mahdollisimman paljon lapsia kieliopintojen pariin. Yhteistyö tuo myös lisää valinnaisuutta.

Kiteen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan hyväksymän kieliohjelman mukaan Kiteen A2-kielet ovat saksa ja venäjä. A2-kieli on vapaaehtoinen ja sitä aletaan lukea perusopetuksen neljännellä luokalla.

Mikäli opiskelijoita tulee riittävästi, saksaa opetetaan Kiteen Arppen koulussa. Muut Kiteen koulut toimisivat Arppen etäryhminä siten, että opettaja on Arppen koululla ja on sieltä verkkoyhteydessä muualla toimiviin opiskelijaryhmiin. Etäryhmissä tulee olla vähintään viisi opiskelijaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjää sen sijaan opetettaisiin Tohmajärvellä Tietäväisen koululla, jonka opetukseen Kiteen koulut pääsisivät osallisiksi etäryhminä.

A2-kielten opiskelua ei tällä hetkellä ole Kiteellä eikä Rääkkylässä, sillä opiskeluun ei ole ollut riittävästi halukkaita. Sen sijaan Tohmajärvellä on ryhmä saatu kasaan. Siellä A2-kielenä on venäjä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi