play

Kehätietä jatketaan Repokalliolta Reijolaan

Karjalainen

Joensuun keskustaa kiertävää kehätien laajentamista ja korjaamista on tarkoitus jatkaa vielä pari vuotta. Kaupunki ja ely-keskus solmivat aiesopimuksen hankkeen viimeisen vaiheen toteuttamiseksi Repokallion ja Reijolan välillä.
Tuo noin 3,5 kilometrin osuus muutetaan muun kehätien tapaan kaksiajorataiseksi ja nelikaistaiseksi valtatieksi. Työt Repokallion ja Reijolan välillä on suunniteltu aloitettavaksi heti perään, kun menossa oleva kehätien remontti uusine siltoineen valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.
Tosin aikataulun ratkaisee valtion rahoituksen saaminen, eikä rahoituspäätöstä vielä ole. Hankkeen kustannusarvio on 12,1 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus on 2,1 miljoonaa euroa.
Kun Repokallion ja Reijolan osuus valmistuu, muutetaan valtatie noin 25 kilometrin yhtämittaiseksi moottori- tai moottoriliikennetieksi Ylämyllyltä Niittylahteen. Siinä vaiheessa harkitaan uusiksi myös nopeusrajoitukset. Ennakkotiedon mukaan ely-keskuksessa ei ole lämmetty ainakaan 120 km/h–rajoitukselle tuolle uudelle moottoritielle.