play

Äijäpäivä liikuttaa miehiä Joensuussa

Äijäpäivässä haastetaan miehiä huolehtimaan omasta kunnostaan.

Äijäpäivässä haastetaan miehiä huolehtimaan omasta kunnostaan. Kuva: Maija Yrjölä

Karjalainen

Joensuun areenalla järjestetään ensi lauantaina 17. maaliskuuta Äijäpäivä. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman myötä areena on täynnä toimintaa ja elämyksiä pohjoiskarjalaisille miehille. Miesten näköinen tapahtuma antaa miehille mahdollisuuden tehdä ja kokea itse.
–·Miehille ei ole ollut omaa hyvinvointitapahtumaa, jossa he olisivat keskiössä. Nyt on, tapahtuman tuottaja Annu Jantunen toteaa.
Tapahtumapäivä rakentuu toiminnallisista pisteistä, joissa voi kokeilla muun maussa freecrossia, amerikkalaista jalkapalloa, nyrkkeilyä, ammuntaa, uudenlaista kuntosalia sekä testaamaan terveytensä erilaisin terveysmittauksin. Mukana on myös autoja, metsäkonesimulaattori sekä rodeo. Tapahtuma huipentuu Duudsonit sirkuksen keikkaan.
Äijäpäivän tarkoituksena on elämysrikkaan päivän lisäksi herätellä miehiä pohtimaan omaa terveyttään. Toiminnat on rakennettu kokemuksellisiksi, mutta taustalta löytää myös hyvinvoinnin näkökulmia.
–·Tavoitteena on, että päivän jälkeen edes yksi osallistuja panostaa enemmän terveyteensä ja ottaa sen ensimmäisen askeleen, Jantunen sanoo.
Tapahtuman takana on Pohjois- Karjala - Suomen tervein maakunta 2015 -hanke, joka on osa valta-kunnallista Maailman Tervein Kansa 2015-hanketta. Tarkoituksena on tehdä terveydenedistämistyötä näkyväksi uudella innovatiivisella tavalla. Mukana hankkeessa Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ja Pfizer Oy.