Keskiviikko, 15.7.2020 
Rauni, Rauna
Maakunta

Vuokrasi kosteusvaurioisen talonsa useaan otteeseen - epäillään petoksesta

  • Karjalainen

Liperiläistä omakotitalon omistajaa epäillään rikoksesta, sillä hän vuokrasi taloaa uusille asukkaille, vaikka oli tietoinen terveyshaittoja aiheuttaneesta talon kosteusongelmasta.

Omakotitalon omistaja vuokrasi taloaan ensimmäisen kerran syyskuussa 2013. Asukkaat olivat asuneet talossa jonkin aikaa, kun he olivat saaneet ilmeisesti sisäilmasta johtuneita hengitystieoireita.

Mahdollisen sisäilmaongelman syyksi paljastui vesivuodon rakenteisiin aiheuttama kosteusvaurio, joka oli peitetty levyllä. Asukkaat muuttivat pois vuokraamastaan talosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sen jälkeen asunnon omistaja oli ilmoittanut asunnon uudelleen vuokrattavaksi marraskuun alussa 2013 tietoisena talon sisäilmaongelmasta. Uudet vuokralaiset olivat muuttaneet asuntoon joulukuun alussa.

Ilmeisesti huono sisäilma aiheutti uusillekin vuokralaisille hengitystieoireita, minkä vuoksi hekin joutuivat muuttamaan pois talosta.

Terveystarkastaja oli käynyt helmikuussa 2014 tutkimassa talon ja todennut, että rakennuksessa on korjausta vaativan kosteusvaurion. Terveystarkastajan mukaan asuntoa ei tulisi käyttää asumiskäyttöön, ennen kuin havaittu kosteusvaurio on asianmukaisesti korjattu. Siitä huolimatta asunnon omistaja oli jälleen ilmoittanut kyseisen asunnon vuokrattavaksi.

Poliisi on toimittanut kummastakin tapauksesta esitutkinnan rikosnimikkeellä petos. Seuraavaksi jutut siirtyvät syyteharkintaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi