Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Yksi luonnonvarakeskuksen päätoimipaikoista Joensuuhun

  • Karjalainen
Valtiovarainministeriön alainen Alueellistamisen koordinaatioryhmä hyväksyi tänään omalta osaltaan uuden Luonnonvarakeskuksen alueellisen toiminnan linjaukset.

Luonnonvarakeskukselle perustetaan neljä päätoimipaikkaa. Keskuksen hallinto sijoittuu aiemman linjauksen mukaisesti Helsingin Viikkiin.

Muut päätoimipaikat ovat Jokioinen, Joensuu ja Oulu. Niistä kaikista on tarkoitus kehittää kansainväliset mitat täyttäviä monitieteellisiä tutkimusympäristöjä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Luonnonvarakeskukselle jää eri puolille maata kymmenkunta strategisesti tärkeätä toimipaikkaa. Niitä koskevat linjaukset tehdään ensi vuoden aikana.

Joensuun päätoimipaikkaan sijoitetaan luonnonvaroja ja biotaloutta koskeva tutkimus- ja kehittämistoiminta, mikä on ollut sekä Metlan Joensuun yksikön että koko maakunnan tavoite.

Luonnonvarakeskus perustetaan yhdistämällä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen, Metsäntutkimuslaitoksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen sekä Tilastokeskuksen näitä koskevat tilastotoiminnat. Luonnonvarakeskuksen toiminta käynnistyy ensi vuoden alussa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kehittämispäällikön Sami Laakkosen mukaan ratkaisu on maakunnan ja Joensuun kannalta erittäin hyvä. Asema Luonnonvarakeskuksen strategisena päätoimipaikkana tukee Pohjois-Karjalan tavoitteita profiloitua erityisesti metsäbiotaloustutkimuksen, mutta myös laajemmin luonnonvaroihin liittyvän tutkimuksen osaamiskeskuksena.

-  On ollut erittäin helppo puhua Joensuun vahvuuksien puolesta, sillä osaajaverkosto ja alan yritykset ovat tehneet vuosikaudet upeaa työtä, joka puhuu puolestaan. Kiitokset kuuluvat koko maakunnan toimijaverkostolle ja yrityksille, toteaa Laakkonen.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi