play

Matkailuun lisää mobiilitekniikkaa

Pohjois-Karjalassa kehitellään lisää mobiiliversioita matkailukäyttöön.

Pohjois-Karjalassa kehitellään lisää mobiiliversioita matkailukäyttöön. Kuva: Marko Puumalainen

Karjalainen

Pohjois-Karjala on mukana eurooppalaisessa hankkeessa, jossa luodaan uusia matkailun mobiilisovelluksia. Tourist Guide for Northern Periphery-hankkeen toimijat kokoontuivat Joensuussa. Mukana oli Pohjoismaiden lisäksi vieraita Grönlannista ja Irlannista.

–·Kävimme kansainvälisten kumppaneidemme kanssa läpi, millaisia mobiilisovelluksia kukin alue on tähän mennessä tehnyt ja millaista tuotantoa on tulossa. Hyvin laadittu mobiilisovellus kirkastaa matkailukohteen vetovoimaa kertomalla siitä uutta tietoa helposti omaksuttavalla tavalla, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Lamminluoto Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Tähän mennessä Pohjois-Karjalassa on tehty mobiilisovellus Ilomantsin Hattuvaaran kylään ja työn alla on sovellus Koli–Vuonislahti-alueelle.

Lisäksi hanke oli mukana viime vuoden Ilosaarirockin mobiilikäsiohjelman teossa.

- Esimerkiksi Vuonislahdessa matkailija voi lähitulevaisuudessa kuunnella kännykällään, kuinka kirjailija Heikki Turusen kertoo värikkäitä tarinoita alueen historiasta, mikä yhdistettynä mahtaviin maisemiin antaa takuulla matkailijalle enemmän kuin pelkkä matkailuesitteen selaaminen, Lamminluoto sanoo.

Hanke on rahoitettu EU:n Pohjoisen periferian ohjelmasta ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on yksi sen partnereista. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 2,2 miljoonaa euroa, josta Pohjois-Karjalan on noin puoli miljoonaa.