Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Maakunta

Joensuu taistelee tupakkatuotteita vastaan

  • Karjalainen

Joensuun seudulla on lähdetty työhön nuuskan, tupakoinnin ja muiden tupakkatuotteiden käytön vähentämiseksi. Erityisenä kohderyhmänä työssä ovat lapset ja nuoret, koska tupakkatuotteiden käyttö aloitetaan yleensä alle 18-20 vuoden iässä.

Joensuulaisissa kouluissa on pidetty oppitunteja savuttomuudesta ja tupakoimattomuudesta. Lisäksi kaupungissa on järjestetty nuuskattomia ja savuttomia viikkoja nuorisotaloilla sekä oppitunteja nuuskan ja kannabiksen haitoista yläkoululaisille.

Myös Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen väestöterveyttä yhteistyöllä -hanke on kiertänyt useissa Pohjois-Karjalan kouluissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa sekä varuskunnissa kertomassa tupakkatuotteiden ja nuuskan haitoista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koululaisten lisäksi Joensuussa järjestetään sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöille päihdekoulutusta. Tavoitteena on, että he osaisivat puuttua lasten ja nuorten päihteiden käyttöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Myös yhteistyötä alueen liikunta- ja urheiluseurojen kanssa on lisätty.

Valistustyö jalkautuu myös nuorten pariin kauppakeskuksiin. Seuraava Tupakoimattomuus-tempaus on kauppakeskus Iso Myyssä Joensuussa lauantaina 12.4. kello 10-14.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa