play

Luontopiiri: Säästöt heikentävät ympäristön tilaa

Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiirissä pelätään, että ympäristösäädösten valvonta heikkenee säästöjen myötä myös kuntatasolla.

Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiirissä pelätään, että ympäristösäädösten valvonta heikkenee säästöjen myötä myös kuntatasolla. Kuva: Hannu Kauhanen

Karjalainen

Valtion säästötoimet heikentävät ympäristön tilaa, jyrähtää Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiiri. Sen mukaan ympäristösäädösten valvonta heikkenee, kun valvovien viranomaisten määrää vähennetään, myös kuntatasolla.

Luontopiirin mukaan esimerkiksi ympäristökeskusten sulauttaminen muuhun aluehallintoon ja samalla tehdyt säästöt ovat heikentäneet vesien tilan seurantaa. Poliisin supistukset ovat heikentäneet salametsästyksen ja luvattoman maastoliikenteen valvontaa. Kriisiytynyt kuntatalous vaarantaa ammattitaitoisen kaavoituksen.

–·Nykyisen ja edellisen hallituksen säästöt ovat kohdistuneet erityisen voimakkaasti Pohjois-Karjalaan, jonka merkittävin voimavara ja kestävän kehityksen edellytys on puhdas luonto ja turvallinen ympäristö. Säästötoimet vievät tehokkaasti nämä kehityksen edellytykset, Lieksassa pidetyn kevätkokouksen kannanotossa sanotaan.