play

Kiteen Aimon ympäristöluvasta valitettu

Valittajat vaativat päätettyä enemmän käyttörajoituksia Aimon alueelle. Erityisesti valitetaan kesäajan melusta.

Valittajat vaativat päätettyä enemmän käyttörajoituksia Aimon alueelle. Erityisesti valitetaan kesäajan melusta. Kuva: Sirpa Suomalainen

Karjalainen

Kiteen ympäristölautakunnan myöntämästä ympäristöluvasta rallissprint-, rallicross- ja cartingradoille on jätetty Vaasan hallinto-oikeuteen yksi valitus. Pieksämäkeläisillä valittajilla on kesämökki Aimo-alueen pohjoispuolella sijaitsevan lammen rannalla.

Valittajat vaativat muun muassa riittävän korkeiden melu- ja saastevallien rakentamista ja pensaiden istuttamista vallien päälle "todella häiritsevän melusaasteen ja kemiallisten hiukkaspäästöjen rajoittamiseksi".
Valittajat vaativat päätettyä enemmän käyttörajoituksia Aimon alueelle. He muun muassa vaativat touko-syyskuulle viisi täysin hiljaista viikkoa, viikko kerrallaan ja vuodesta toiseen samoina aikoina.

Vaikka ympäristölupapäätös koskee vain moottoriurheiluratoja, kesäasukkaat valittavat myös kaksi vuotta sitten tehdyn Ruppovaaransalontien linjauksesta, laskuojasta ja puiden kaadosta tien rakentamisen yhteydessä. Valittajat vaativat lammen ja kaivonsa vedenlaadun seurantaa sekä ilmanlaadun mittauksia.

Valittajat toteavat, että koska jokaisella Aimo-alueen toimijalla on oma ympäristölupa, on jokaisesta luvasta valitettava erikseen. Tämä on hankalaa ja kallista.