Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Maakunta

Suomen suurinta mummolaa rakennetaan Rääkkylään

  • Karjalainen
Vesannon kunnan perusturvajohtaja Pirjo Nikkinen, Leena Sallinen ja Tuure Hirvonen osallistuivat työpajoihin, joissa jalostettiin mummola-ideoita. Vesannon kunnan perusturvajohtaja Pirjo Nikkinen, Leena Sallinen ja Tuure Hirvonen osallistuivat työpajoihin, joissa jalostettiin mummola-ideoita.
Rääkkylään rakennetaan leikkimielellä mutta tosissaan Suomen suurinta mummolaa. Mummola ei ole erillinen rakennus, vaan koko kunta toimisi yhtenä suurena mummolana.

Papat kelpaavat yhtä hyvin kuin mummotkin, mutta nimenä pelkkä mummola on houkuttavampi.

Idea sai alkunsa ja lähti lentoon viime syksynä innovaatioleirillä, jossa ideoitiin valokuidun hyödyntämistä. Juuri leirin alla tulleen tilaston mukaan Rääkkylän asukkaista liki 30 prosenttia on yli 65-vuotiaita. Se on paljon, esimerkiksi Pohjois-Karjalassa toiseksi eniten. Kunnassa päätettiin nähdä ikäihmiset voimavarana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt kunnassa jalostetaan mummolaideaa. Kiertävä kyläravintola, yhteiset rantasaunavuorot kaikille, treffipalvelut netissä, mummokummit, kylässäkäyntiperinteen elvyttäminen ja yhteisöasuntojen perustaminen ovat esimerkkejä kehitettävistä ideoista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa