play

Liperi ei halua kuntaliitoksen selvittämistä

Karjalainen

Liperin kunnanhallitus ei kannata maakuntaan esitettyä suurkuntaa, jossa Liperi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi ja Ilomantsi liitettäisiin Joensuuhun.

Polvijärven kunnanhallitus jätti äänestyspäätöksellä oman lausuntonsa vielä kypsyteltäväksi, ja siitä päätetään ensi maanantaina. Kunnanhallitukselle esitettiin, että Polvijärvi kannattaa itsenäisenä kuntana jatkamista.

Outokummun kaupunginvaltuusto keskustelee asiasta perjantaina seminaarissa ja tekee päätökset myöhemmin. Outokummusta on viestitetty seutuhallitukselle, että halua olisi osallistua kuntaliitoksen selvittämiseen.

Myös Liperissä äänestettiin. SDP:n hallitusryhmän mielestä ensisijainen vaihtoehto on Outokummun, Liperin ja Polvijärven sote-palvelujen yhteistoiminta-alueen toteuttaminen, mutta jos yhteistoiminta ei käynnisty suunnitellusti, tulee harkita kuntaliitosselvitystä Joensuun kanssa. Esko Karkkosen (sd.) ja Sanna Parkkisen (sd.) lisäksi sillä kannalla olivat Jouko Ratilainen (kok.) ja Mika Nupponen (kok.). Keskustan hallitusryhmä Esko Jokiniemi, Pirkko Mutanen, Tuula Laeslehto ja Pentti Kuokkanen sekä Marja-Leena Gröhn (ps.) olivat ehdottoman itsenäisyyden kannalla.

Kunnanhallitus ei pidä tarpeellisena kuntaliitosselvitysten tekemistä.

–·Säilyttämällä kunta itsenäisenä turvataan mahdollisimman kattavat lähipalvelut, edistetään kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja tuetaan yritystoiminnan kehittämistä. Toimimalla itsenäisenä kuntana ja tekemällä laajaa yhteistyötä naapurikuntien kanssa Liperi pystyy vastaamaan ikääntymisestä ja huoltosuhteen huononemisesta aiheutuviin haasteisiin, joten kuntaliitos ei ole aiheellinen, kunnanhallitus perustelee.