Torstai, 24.10.2019 
Asmo
Maakunta

Rajanylitykset vähenivät Niiralassa vain vähän

  • Karjalainen
Tämän vuoden tammi-huhtikuussa itärajan matkustajaliikenne oli noin 3,7 miljoonaa matkustajaa. Matkustajaliikenne väheni viime vuoden tammi-huhtikuusta 5,3 prosenttia.

Itärajan liikenteestä lähes 80 prosenttia kulkee Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen eli Vaalimaan, Vainikkalan, Nuijamaan ja Imatran kautta. Matkustajia näillä neljällä rajanylityspaikalla oli noin 2,9 miljoonaa.

Vaalimaa oli vilkkain itärajan rajanylityspaikka. Venäläisten matkustajien osuus kokonaisliikenteestä oli 76 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tohmajärven Niiralan raja-asemalla rajatarkastusten määrä väheni viime vuoden tammi-huhtikuusta vähän eli noin 0,3 prosenttia.

Vuoden 2013 tammi-huhtikuussa rajatarkastuksia tehtiin Niiralassa 501  444, kun tämän vuoden tammi-huhtikuussa tarkastuksia oli 499  736.

Itärajan rajanylityspaikoilla matkustajaliikenne kasvoi puolestaan Imatralla seitsemän ja Kuusamossa kaksi prosenttia. Eniten laskua oli Nuijamaalla, 14 prosenttia.

Venäjän hidastunut talouskasvu, ruplan heikkeneminen, Sotšin olympialaiset ja Ukrainan tilanne heijastuvat rajaliikenteeseen.

Suomen ja Venäjän välisen rajaliikenteen ennustetaan vähenevän entisestään lähitulevaisuudessa, mutta pitkällä aikavälillä rajaliikenteen uskotaan kääntyvän nousuun.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa