Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Maakunta

Valtuutettu kantelee tilinpäätöksen myöhästymisestä

  • Karjalainen
Kiteen kaupunginvaltuutettu Matti Kosonen (sd.) on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle Kiteen vuoden 2012 tilinpäätöksen myöhästymisestä. Kantelussaan hän arvostelee Kiteen kaupunginhallituksen menettelyä.

Kantelun mukaan Kiteen kaupungin vuoden 2012 tilinpäätös valmistui joulukuussa 2013 ja kaupunginhallitus allekirjoitti sen 9.12.2013. Kaupunginvaltuusto hyväksyi tilinpäätöksen vasta 17.2.2014.

Kososen mukaan kaupunginhallituksen viime vuoden pöytäkirjoista ei käy ilmi yhtään päätöstä, jolla se olisi ryhtynyt toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi, tai että se olisi edes kiirehtinyt tilinpäätöksen valmistumista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kantelussaan Kosonen epäilee, että kaupunginhallitus on laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia tilinpäätöksen valmistumisesta kuntalaissa säädetyssä määräajassa.

Kiteen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se antaa eduskunnan oikeusasiamiehelle selvityksen tilinpäätöksen myöhästymisestä.

Kiteen kaupunki myy omistamansa metsätilan Riihijärveltä Marja-Leena Elovaaralle. 19,1 hehtaarin suuruisen Rauhala 15:11 -metsätilan kauppahinta on 70  000 euroa.

Kaupungilla oli myynnissä metsätiloja myös Villalassa. Niistä ei tullut ostotarjouksia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi