Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Päihdehuollon kuntayhtymästä eroavien kuntien asema askarrutti Kiteellä

  • Karjalainen
Kiteen kaupunginvaltuusto ei lämmennyt Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän perussopimuksen muuttamiselle. Perussopimusluonnoksen 19. pykälään on lisätty muun muassa kohta, joka tarkoittaisi sitä, että jäsenkunnan erotessa kuntayhtymästä, sille ei tarvitsisi maksaa osuutta peruspääomasta. Kiteen kuntayhtymään sijoittama peruspääoma on 270  000 euroa.

-  Onko meillä varaa jättää 270  000 euroa kuntayhtymälle, Osmo Pirhonen (ps.) pohti.

-  Keskustan valtuustoryhmä esittää, että esitys jätettäisiin pöydälle ja kaupunginhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi, Kari Pennanen (kesk.) lausui.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtuusto äänesti asiasta. Asia jätettiin pöydälle äänin 27-8.

Edesmenneen Heikki Laisin tilalle Kiteen kaupunginvaltuuston varsinaiseksi jäseneksi valittiin perussuomalaisten ensimmäinen varavaltuutettu Vesa Auvinen (ps.). Sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaan Laisin tilalle valittiin Vesa Auvinen ja varalle Marko Koskinen (ps.).

1. kesäkuuta astuu voimaan Kiteen kaupungin uusi hallintosääntö. Hallintosäännöllä on tarkoitus keventää ja tehostaa organisaatiota ja hakea säästöjä. Tämän vuoksi joitakin virkoja lakkautetaan ja toisia perustetaan. Kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan perustaa perusopetuksen rehtorin viran, vastaavan palveluohjaajan viran ja kotihoitoa tukevien palveluiden esimiehen viran.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa