Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Tuli tuhosi omakotitalon

  • Karjalainen
Puurakenteinen omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Hirvolanvaarantiellä Kiteen Kesälahdella. Henkilövahinkoja ei palosta aiheutunut.

-  Tulipalon syttymisen aikaan minä olin asioilla Savonlinnassa, vaimo oli töissä ja poika koulussa, palaneen talon omistaja Pekka Makkonen kertoo.

Tulipalo oli saanut alkunsa alustavien tietojen mukaan salamaniskusta. Ukkonen oli hetkeä aiemmin jyrähdellyt alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Naapurimme oli pian havainnut, että talomme on tulessa. Hän hälytti palokunnan paikalle. Mutta mitään ei ollut enää tehtävissä, sillä palokunnan paikalle saapuminen kesti 25 minuuttia, Makkonen toteaa.

Tulipalossa tuhoutuneessa puolitoista kerroksisessa talossa oli noin 120 neliötä. 1950-luvulla rakennettu talo oli täysin peruskorjattu.

Palo syttyi puoli kymmenen maissa torstaiaamuna.

Pelastuslaitos sai pelastettua palon alta henkilöauton ja linja-autosta rakennetun asuntoauton, mutta jo talon palosta aiheutuu mittavat materiaalivahingot.

-  Uusi yösija meille kyllä löytyy. Nukutaan vaikka tuossa asuntoautossa. Palomiehet saivat siirrettyä toisen henkilöauton hajottamalla siitä ikkunan. Toinen autoista oli tallissa. Mutta molempien autojen avaimet olivat tuolla talon sisällä. Ne ovat varmaan sulaneet palon voimasta, Pekka Makkonen harmittelee.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa