play

Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen hakee yliopiston akateemiseksi rehtoriksi

Pentti Hyttinen arvelee, että johtamistehtävä 2 800 henkilön organisaatiossa olisi varmasti hyvin virikkeellinen.

Pentti Hyttinen arvelee, että johtamistehtävä 2 800 henkilön organisaatiossa olisi varmasti hyvin virikkeellinen. Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen hakee avoinna olevaa Itä-Suomen yliopiston akateemisen rehtorin tehtävää.

Hyttinen on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteen tohtori. Hän on lisäksi suorittanut Yhdysvalloissa Master-tason tutkinnon luonnonvaraekonomian alalla. Itä-Suomen yliopistossa Hyttinen toimii tällä hetkellä metsäsuunnittelun ja –ekonomian dosenttina.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana runsaan kymmenen vuoden ajan toiminut Hyttinen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Euroopan komission tutkimuspääosastossa, Euroopan metsäinstituutissa ja Päättäjien metsäakatemiassa.

–·Yliopiston menestys on koko Itä-Suomen kannalta tulevaisuuden avainkysymys. Uskon, että nykyisessä tehtävässäni karttunut monipuolinen yhteiskunnallinen osaaminen yhdistettynä aikaisempaan kansainväliseen kokemukseeni tutkimus- ja koulutusmaailmassa on hyödyksi yliopiston kehittämisessä. Johtamistehtävä 2 800 henkilön organisaatiossa on varmasti hyvin virikkeellinen. perustelee Hyttinen kiinnostustaan.