play

Skootterin tuunaus vei mennessään - kiillottamiseen 100 tuntia

Markus Suutarinen osallistuu skootterillaan American Car Show'n Nuori rakentaja -kilpailun moposarjaan.

Markus Suutarinen osallistuu skootterillaan American Car Show'n Nuori rakentaja -kilpailun moposarjaan. Kuva: Jarno Pääkkönen

Karjalainen

Markus Suutarinen, 18, pääsee osallistumaan moposkootterillaan ensimmäisenä pohjoiskarjalaisena American Car Show'n Nuori rakentaja -kilpailun moposarjaan. Nuori rakentaja -näyttely on tarkoitettu alle 25-vuotiaille ajoneuvoharrastajille, jotka ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet muokkaukset mopoon, moottoripyörään tai autoon.

Suutarinen osti skootterinsa vuonna 2009 uutena ja alkoi tehdä siihen radikaaleja muutoksia talvella 2010. Nyt hän on joko vaihtanut tai muokannut kaikkia osia. Hän on erityisen tyytyväinen skootterin perään ja etulokasuojaan sekä siihen, että jaksoi kiillottaa kaikki alumiiniosat.

Suutarinen työskenteli Karsikon nuorisotalon autotallissa usean kuukauden ajan. Yleensä hän kävi tuunaamassa mopoaan arki-iltaisin koulun jälkeen. Suutarinen ei osaa arvioida aikaa, joka on kulunut skootterin rakentamiseen; pelkästään kiillottamiseen on mennyt 100 tuntia.