play

Pääsiäistapahtumat täyttävät kirkot

Karjalainen

Joensuun luterilaisissa kirkoissa on runsaasti pääsiäisen ajan messuja, iltakirkkoja ja jumalanpalveluksia pääsiäispyhinä. Uutta on Noljakan kirkolla toteutettu elämyksellinen pääsiäispolku, joka kestää puoli tuntia.
Polku sisältää kahdeksan pistettä, ja se kuljetaan Noljakan kirkon sisätiloissa. Polulla kerrotaan Jeesuksen elämän viimeisten hetkien tapahtumista. Polku soveltuu kaikenikäisille.
Myös pääsiäisyönä järjestetään messuja. Rantakylässä on tuomasmessu kello 22 alkaen ja Enon ja Joensuun kirkoissa pääsiäisyön messu kello 23 alkaen.
Pääsiäispäivänä järjestetään Noljakan kirkolla uusi isompi pääsiäistapahtuma Pääsiäisen ilo -otsikolla. Tapahtumassa on perhemessun lisäksi keittolounas vapaaehtoisella maksulla, ylösnousemuksenkuppila, pyhäkoulu, pääsiäismunien etsintää ja maalausta, ylösnousemustanssia ja yhteislaulua. Myös ristejä maalataan. Tapahtuma on koko perheelle tarkoitettu.
Ortodoksisissa kirkoissa hiljentymään pääsiäisen sanoman ääreen pääsee myös jokaisena pääsiäisen päivänä. Tunnetuin ortodoksista palveluksista lienee pääsiäisyönä alkava palvelus, joka päättyy Kristuksen ylösnousemuksen iloon ja sanoihin "Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!".
Pääsiäisyön palveluksiin pääsee osallistumaan kello 23.30 alkaen pyhän Nikolaoksen kirkossa, Kontiolahden, Kiteen ja Hoilolan ortodoksisissa kirkoissa.