Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

Sähköistyvä lukiomaailma voi pian edellyttää opiskelijalta omaa tablet-tietokonetta

  • Karjalainen
Tietotekniikka tulee entistä enemmän vaikuttamaan myös kouluelämään: kouluja kannustetaan tablet-tietokoneiden hankintaan, ja sähköiset kirjoituksetkin ovat pian tätä päivää.

Joensuussakin tablettien käyttöä perus- ja lukio-opetuksessa tullaan lisäämään, kertoo kaupungin varhaiskasvatus- ja koulutoimen tvt-koordinaattori Mari Petrelius.

Joensuun lukioissa tablettien käyttö on jo hänestä pitkällä, ja osassa peruskouluissakin niitä on alettu hyödyntää oppimisen välineenä. Hänestä kaupungissa ollaan tietoteknisten valmiuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa Suomen etulinjaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Opettajia koulutetaan jatkuvasti hyödyntämään uusia laitteita opetuksessaan. Koulutuksia järjestetään niin paljon, kuin vain voimme taloudellisesti niitä tarjota.

Joensuun normaalikoulun lukiossa tablettien käyttö opetuksessa on saatu toiminaan hyvin, kertoo rehtori Marita Hokkanen. Nykyään kaikki opiskelijat saavat vuokrata koululta 50-60 eurolla tabletin koko opiskeluajalle.

-  Sekä lukio-opiskelijat että opetusharjoittelijat hyötyvät siitä, että tarjoamme heille tietotekniset taidot opetuksen yhteydessä, Hokkanen täsmentää.

Lukio-opetuksen muutoksen tuulet erityisesti rohkaisevat opiskelijoita hankkimaan tablet-tietokoneen, Petrelius arvelee.

-  Olemme jo lähellä sitä hetkeä, kun sähköinen ylioppilaskoe tulee voimaan, ja kokeeseen osallistuvalta edellytetään sähköistä koelaitetta.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi