Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Maakunta

Joukkoliikenneuudistus tuohduttaa työmatkalaisia - "Täytyykö sitä muuttaa Joensuuhun?"

  • Karjalainen
Uudistunut joukkoliikenne ei ole sujunut täysin takkuilematta Joensuun seudulla. Esimerkiksi Joensuun ulkopuolelta tulevat työmatkalaiset ovat nyt suurten joukkoliikennelogististen muutosten kourissa.

Outokummusta Joensuuhun lähes päivittäin töihin kulkeva Eeva Borgas, 63, esimerkiksi kuvailee tämän hetkistä linja-autoliikennettä "aivan hirveäksi". Uudistuksen myötä Outokummusta lähtevien vuorojen vähentyminen tuohduttaa.

-  Uudistuksenhan piti tuoda parannuksia liikenteeseen. Nyt tässä on harkinnan alla, täytyykö sitä muuttaa Joensuuhun, samaa matkaa kulkeva Saila Wackling, 50, taas puuskahtaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Erityisesti seutulippu herättää työmatkalaisissa ärtymystä, sillä joukkoliikenneuudistuksen myötä se ei enää käy Pohjolan Matkan linja-autovuoroilla, ja Linja-Karjalan omistamilla Savonlinjan vuoroilla niitä voi käyttää vain syyskuun loppuun asti.

Vuosia busseilla kulkeneet tuntevat jääneensä täysin syrjään joukkoliikenneuudistusta tehtäessä. Tähän näkemykseen yhtyy osittain myös Pohjolan Matkan toimitusjohtaja Johanna Lehtonen.

-  Joukkoliikenneuudistus tehtiin keskisuurien ja suurin kaupunkien ehdoilla, ja maaseutuliikenne on selkeästi se osa, joka tässä kärsii.

Linja-Karjala oy:n toimitusjohtaja Jukka Komulainen on yhtä mieltä siinä, että pitkää matkaa linja-autoilla kulkevilla on ymmärrettävät syyt suuttumukseen. Hän sekä Lehtonen kuitenkin korostavat, ettei pelkästään liikennöitsijää voida syyttää.

-  Kyllä tässä näkyy suomalaisten virkamiesten tahto. Emme saa yhteiskunnan tukea liikennöintiin, joten siksi seutulippua ei voi käyttää kaikissa linja-autovuoroissa, Komulainen toteaa.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa