Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Rääkkylä valmistelee palvelujensa kilpailuttamisen

  • Karjalainen

Rääkkylän kunnanhallituksen esityslistan kaksi ei-julkista pykälää koskivat sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailutusta, josta on markkinaoikeuden määräys. Kunta ei enää odotakaan hallinto-oikeuden päätöksiä esteellisyystulkinnoista eikä väliaikaisista virkamääräyksistä, vaan käynnistää palveluiden kilpailutuksen ennen oikeuden ratkaisuja.
Hallitus keskusteli kilpailutuksesta, mutta jätti asian vielä pöydälle. Markkinaoikeus antoi yli vuosi sitten Rääkkylälle luvan järjestää palvelunsa  haluamallaan tavalla vain siihen saakka, että kunta on järjestänyt tarjouskilpailun hankintalain mukaisesti. Viime vuoden toukokuun alusta lähtien kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut on tuottanut Attendo Medone.
Salaisena asiana hallitus käsitteli myös Attendo Medonen vuosihinnan tarkistamisen. Kunnan ja Attendon välisen sopimuksen mukaan henkilöstökulujen kasvu, erikoissairaanhoidon hintojen nousu ja yli 75-vuotiaiden määrän lisääntyminen voivat nostaa kunnan Attendolle maksamia korvauksia. Kunnanjohtaja Yrjö Erosen mukaan lopullinen hinta pidetään salassa kilpailutuksen vuoksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi