play

Veteraanipäivänä muistetaan jälleenrakentamisen sankareita

Seppelepartiot lähetetään veteraanipäivänä Joensuun sankarihaudoille ja Marjalan veteraanimuistomerkille.

Seppelepartiot lähetetään veteraanipäivänä Joensuun sankarihaudoille ja Marjalan veteraanimuistomerkille. Kuva: Jarno Pääkkönen

Karjalainen

Kansallista veteraanipäivää vietetään perjantaina 27. huhtikuuta. Joensuun keskustassa päivän vietto aloitetaan kello 9 Vapaudenpuistossa lipunnostolla ja kenttähartaudella. Tilaisuudessa puhuu kirkkoherra Petri Karttunen. Musiikista huolehtii Karjalan sotilassoittokunta. Tilaisuudesta lähetetään seppelepartiot Joensuun sankarihaudoille ja Marjalan veteraanimuistomerkille.

Päiväjuhlaa vietetään Joensuun ev.lut. seurakuntakeskuksessa kello 12. Juhlapuheen pitää eversti Olli Lampinen. Seurakunnan tervehdyksen esittää kirkkoherra Petri Karttunen. Musiikista vastaa Karjalan sotilassoittokunta ja Barokki-kvintetti. Päätössanat lausuu puheenjohtaja Jorma Mikkonen. Kahvitarjoilu juhlapaikalla alkaa kello 11.

Enossa on seppeleenlasku sankarihaudoille kello 11. Tämän jälkeen on kahvitarjoilu ja päiväjuhla seurakuntatalolla.  Tervehdyssanat lausuu kaupunginvaltuuston  varapuheenjohtaja Pekka Kukkonen. Juhlapuheen pitää everstiluutnantti Jari Enberg ja päätössanat lausuu kirkkoherra Armi Rautavuori. Juhlassa esiintyvät Enon lukiolaiset sekä Enon ja Uimaharjun kirkkokuorot.

Kiihtelysvaarassa on seppeleenlasku sankarihaudoille kello 11, jonka jälkeen on kahvitarjoilu ja päiväjuhla seurakuntatalolla. Tervehdyssanat lausuu kansalaisjuhlatoimikunnan hallituksen jäsen Ilkka Savolahti. Ohjelmassa on myös Anja Koivusen ja Leena Suomelan lausunta- ja musiikkiesitys. Päätössanat lausuu vs. kappalainen Maria Puustinen.

Pyhäselässä on seppeleenlasku sankarihaudoille kello 12. Puheen pitää professori, sotaveteraani Veijo Saloheimo. Seppeleenlaskun jälkeen on kahvitarjoilu ja päiväjuhla seurakuntatalolla. Tervehdyssanat lausuu pastori Liisa Rantala ja juhlapuheen pitää professori veteraani Veijo Saloheimo. Ohjelmassa myös lukion oppilaiden musiikkiesitys opettaja Juha Eskelisen johdolla.

Tuupovaarassa on kello 9.30 seppeleenlasku sankarihaudoille, jonka jälkeen on kahvitarjoilu seurakuntatalolla. Esikoululaiset esiintyvät.