play

Scifest tutustuttaa lapsia ja nuoria tieteen saloihin

Scifestin päätarkoituksena on tutustuttaa erityisesti lapsia ja nuoria tieteen saloihin.

Scifestin päätarkoituksena on tutustuttaa erityisesti lapsia ja nuoria tieteen saloihin. Kuva: Heidi Sairanen

Karjalainen

Tiedetapahtuma Scifest valtaa jälleen Joensuun areenan. Keskiviikosta lauantaihin kestävä tapahtuma järjestetään Joensuussa kuudennen kerran.

Joensuun tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston luotsaaman tiede- ja teknologiafestivaalin päätarkoituksena on tutustuttaa erityisesti lapsia ja nuoria tieteen saloihin. Areenalla järjestetään yhteensä 72 erilaista pajaa, joissa osallistujat pääsevät tutustumaan tieteenaloihin ja teknologiaan tekemisen ilon kautta.

Scifestin ohjelmistoon sisältyy pajatyöskentelyn lisäksi luentoja, tiedekahvila, teatteriesitys sekä lukuisia kilpailuja. Scifestissä järjestetään valtakunnallisen Tutki-kokeile-kehitä –kilpailun lopputapahtuma sekä virallinen RoboCupJunior SM-turnaus, johon osallistuu parisataa nuorta teknologiaharrastajaa.

Joensuun tiedeseura ry:n toiminnanjohtaja Ilkka Jormanaisen mukaan Scifestiin odotetaan tänä vuonna 9 000–10 000 kävijää.

Myös Karjalaisella on areenalla oma työpajansa, jonka osallistujat tuottavat Scifest-aiheista sisältöä niin torstain ja perjantain lehtiin kuin verkkosivuillekin.