Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Kitee hakee kolmen miljoonan valtionosuuden korotusta

  • Karjalainen
Kiteen kaupunki aikoo hakea kolmen miljoonan euron harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta vuodelle 2014.

Perusteluina korotuksen hakemiselle on muun muassa se, että Kiteen 22,5:n tuloveroprosentti on jo Suomen korkein, eikä veroprosentin nosto ole jatkuva keino verotulojen lisäykseen.

-  Kiteen kaupunki on erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa kun otetaan huomioon lisäksi teollisten työpaikkojen menetykset, korkea työttömyysaste ja asukas-luvun väheneminen sekä ikärakenteen muuttuminen vanhusvoittoiseksi. Kitee kaupungin talous on kriisissä, hakemuksessa perustellaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiteen kaupunki aikoo julistautua savuttomaksi työpaikaksi 1. heinäkuuta 2015 lukien, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunginhallituksen maanantaina tekemän esityksen.

Savuton työpaikka tarkoittaa sitä, että tupakointi sähkötupakka ja nuuska mukaan lukien on kielletty kokonaan työaikana.

Savuttomaksi työpaikaksi julistautuminen sai alkunsa vuonna 2011 kaupunginvaltuuston kokouksessa, kun Maija Kaalimaa ja 17 muuta valtuutettua tekivät aloitteen savuttomasta Kiteestä.

Kiteen kaupunginhallitus on myöntänyt eron henkilöstöpäällikkö Nina Holopaiselle. Hänen virkasuhteensa päättyy 30. syyskuuta.

Kaupunki laittaa uudelleen myyntiin Juurikan koulun. Koulu kaupataan tarjousten perusteella. Myytävänä on kaksi kokonaisuutta. Toiseen sisältyy koulu rakennuksineen ja noin kahden hehtaarin tontti. Toisessa vaihtoehdossa tarjouksen voi tehdä koko 7,5, hehtaarin suuruisesta tilasta lukuun ottamatta urheilukentän aluetta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi