play

Liperiläinen Mirva Kokko valittiin olympialaisten soihdunkantajaksi

Karjalainen

Viisi suomalaista olympiasoihdunkantajaa on valittu Lontoon 2012 olympialaisiin, ja yksi heistä on Liperistä kotoisin oleva Mirva Kokko, 19.
Olympiasoihdunkantajiksi ehdotettiin avoimen haun kautta satoja Suomessa asuvia ihmisiä, joiden joukosta Suomen Olympiakomitean, Ilta-Sanomien ja Samsungin edustajat valitsivat kymmenen finalistia. Suomalaisista olympiasoihdunkantajista kaksi valittiin avoimen yleisöäänestyksen perusteella ja kahdesta paikasta päätti tuomaristo. Yleisöäänestyksessä annettiin yli 13·000 ääntä.
Lontoon 2012 olympiasoihtuviestiin Samsung lähettää Jani Sievisen seuraksi neljä lasten ja nuorten valmennuksen parissa ansioitunutta henkilöä.
Mirva Kokko on ollut mukana Liperin hiihtoseuran toiminnassa 3-vuotiaasta lähtien ja valmentanut lapsia ja nuoria jo seitsemän vuoden ajan.
Kokon lisäksi olympiasoihtuja valittiin kantamaan vaasalainen Ida Ahlbom, 20, kuopiolainen Iiro Maukonen, 24, ja porilainen Leo-Pekka Tähti, 28.
Olympiasoihtu aloittaa 70 päivää kestävän matkansa Iso-Britanniassa lauantaina 19. toukokuuta. Lontoon 2012 Olympialaiset Olympiastadionilla 27. heinäkuuta.